Gravură

Gravură laser

Gravura laser este o procedură de inscripționare a obiectelor din metal, lemn, plastic, sau piele, realizate cu ajutorul laserului. Procedura de inscripționare prin gravura laser poate fi deosebit de complexă și delicată, oferind durabilitate în timp și acuratețe lucrărilor.
Calitatea gravurii laser este de neegalat.
Produce o imagine permanentă extrem de detaliată și fină cu o rezoluție mare. Această rezoluție devine extrem de importantă atunci cînd ne referim la fotogravură, reprezentarea detaliilor fine, gravură pe sticla, pe materiale nobile, sau granit.
Laserul oferă cea mai rapidă metodă de tăiere pe piață pentru o gamă largă de materiale, oferă produse competitive și de extremă calitate, incomparabile cu cele realizate prin tehnicile tradiționale de tăiere.
Prin acest procedeu o rază luminoasă focalizată pe un material și deplasată pe acesta, urmând un model realizat de un software specializat are ca efect vaporizarea unui strat superficial al acelui material. Prin reglarea parametrilor, se poate obține o gravare superficială sau mai profundă.

Gravură mecanică

Unul dintre cele mai folosite servicii de pe piața producției publicitare. Pentru obiectele promoționale se folosește gravura prin freză cu diamant. Aceasta marchează prin contur sau hasură. Gravura mecanică este preferată în special pentru durata ei de viață, pentru că oferă posibilitatea umplerii cu diferite culori a materialului, lasă un efect deosebit la suprafață iar inscriptionarea se face la adâncimi variabile.
Are aplicații pe diferite materiale, de la metale (alamă, cupru, aluminiu, bronz, oțel) la materiale plastice sau lemn. Prin gravură mecanică se pot realiza lucrări destinate signaleticii industriale, hoteliere și civile, matrițe, insigne, medalii, inscripționări pe obiecte promoționale, plachete, sau diverse obiecte din lemn.